Banksy, Londra’daki bir duvara püskürttüğü boyayla ortaya çıktı

Yazar: Elif Türkoğlu

Ãœnlü sokak sanatçısı Banksy, Londra’da budanmış bir aÄŸacın arkasındaki duvara yeÅŸil boya püskürterek oluÅŸturduÄŸu duvar resmiyle yeniden ortaya çıktı.

Dünyanın farklı yerlerinde yaptığı ÅŸablon tekniÄŸinde grafitilerle tanınan ve gerçek kimliÄŸi bilinmeyen Ä°ngiliz sokak sanatçısı Banksy, Londra’nın Finsbury Park bölgesinde bir duvara püskürttüğü yeÅŸil boyayla kendinden söz ettirdi. Ä°ngiltere medyasında yer alan habere göre Finsbury Park bölgesinde yaÅŸayan vatandaÅŸlar, mahalledeki bir duvarda dün sabah yeÅŸil boya püskürtülerek oluÅŸturulmuÅŸ bir aÄŸaç ÅŸekli ve sprey püskürten bir insan figürüyle karşılaÅŸtı. Budanmış bir aÄŸacın arkasına gelecek ÅŸekilde yapılmış püskürtme ve insan figürünün baÅŸta kime ait olduÄŸu anlaşılmasa da tarzıyla Banksy’ye ait olduÄŸu yorumları yapıldı.

Yaptığı eserlerin kendisine ait olduÄŸunu göstermek için sosyal medya hesaplarında paylaşım yapan Banksy ise öğlen saatlerinde söz konusu eserinin fotoÄŸrafını paylaÅŸtı. Ön plandaki aÄŸacın yeÅŸerdiÄŸi izlenimini veren çizim hakkında sosyal medyada eserin “çevreye dikkati çektiÄŸi” yorumları yapıldı.

“Bizim sokağımızı seçtiÄŸi için gurur duyuyoruz”

Banksy’nin eserin kendisine ait olduÄŸunu duyurmasıyla duvarın bulunduÄŸu sokak ziyaretçi akınına uÄŸradı. Eserin bulunduÄŸu sokakta yaÅŸayan Lidia Guerra, duvardan akan yeÅŸil rengin doÄŸanın yaÅŸadığı çileyi anlattığını belirterek, “Bizim sokağımızı seçtiÄŸi için gurur duyuyoruz.” dedi. Chris Beskin ise “(Banksy’nin) Uzun zaman sonra yaptığı en büyük eser. Duvara yaptığı için kolayca çalınamaz ya da silinemez.” diye konuÅŸtu. Banksy, aralık ayında da Londra’nın Peckham bölgesinde de üzerinde “Stop (dur)” yazan trafik levhası üzerine üç insansız hava aracı çizimi yerleÅŸtirmiÅŸ, eserin Banksy’ye ait olduÄŸunun ortaya çıkmasından sonra iki kiÅŸi tabelayı çalmıştı. Sosyal medya kullanıcıları, bu eserle ilgili de “ateÅŸkes çaÄŸrısı” yorumu yapmıştı.

Banksy
istanbul sanat dergisi

Ä°lgili Haberler

Yorum Bırak