“Ä°stanbul’un Baylan’ı: 100 Yıllık Serüven” Sergisi YapıKredi Bomontiada Galeri’de Açıldı

Yazar: Elif Türkoğlu

Türkiye’nin 100 yıllık serüvenine tanıklık eden Baylan Pastanesi’nin kuruluÅŸundan bugüne kadar geçirdiÄŸi süreci anlatan “Ä°stanbul’un Baylan’ı: 100 Yıllık Serüven” sergisi sanatseverle buluÅŸtu.

YapıKredi bomontiada Galeri’de açılan sergi, iÅŸletmenin yaÅŸadığı dönüşüm, pastacılık alanındaki yaptığı çalışmalar, Ä°stanbul kültürüne yaptığı katkılar ve önemli tatlıların hikayelerine yer veriyor.

Sergi kapsamında AA muhabirine açıklamalarda bulunan yazar ve serginin küratörü Sevecen Tunç, 1923’ten bugüne Baylan’ın geçirdiÄŸi deÄŸiÅŸim ve dönüşüme, toplumsal ve ekonomik geliÅŸmeleri dikkati çekerek, “Bu projeye 2022 yılında baÅŸladık. Baylanlar bana ulaÅŸtı ve bir asrı aÅŸan serüvenlerini kapsamlı bir ÅŸekilde anlatmak istediklerini söylediler. Projenin bütün süreçlerini üstlendim ve bu vesileyle Baylan’a, Baylan’la birlikte deÄŸiÅŸen, baÅŸkalaÅŸan hayatlara tanıklık ettim.” dedi.

“Baylan’ın baÅŸarısının ardında büyük bir emek var”

Baylan’ın tarihiyle Türkiye’nin geçirdiÄŸi sürecin paralel yönlerine vurgu yapan Tunç, “Baylan, Ä°stanbul’un en nezih ve seçkin mekanlarının başında geliyor ama biliyoruz ki o dönemlerde baÅŸka ünlü pastaneler de var. Biz de neden Baylan kalıcı oldu, Baylan’ı baÅŸarılı yapan sırrın ne olduÄŸunu anlamaya çalıştık. Nihayet fark ettik ki bu baÅŸarının ardında çok büyük bir emek var. Hazırladığımız kitap ve bu sergi biraz da bu baÅŸarı ve emeÄŸin hikayesini sanatseverlere ulaÅŸtıracak.” deÄŸerlendirmelerinde bulundu.

Baylan’ın tarihine ışık tutan fotoÄŸraflar, belgeler, geçmiÅŸten günümüze kullanılan mutfak ekipmanları, birbirinden farklı tasarımlardaki çikolata ve ÅŸekerleme kutuları ziyaretçilerine sunan sergi, 29 Mart’a kadar görülebilecek.

istanbul sanat dergisi

Ä°lgili Haberler

Yorum Bırak